İsrailli Bakan: Hizbullah’la Savaş Cephesi Açmak Hataydı!

İsrailli Bakan: Hizbullah’la Savaş Cephesi Açmak Hataydı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin kabinesindeki göç işleri bakanı, kuzey cephesinde Tel Aviv ve Lübnan Hizbullah’ına karşı koşulların zorlaştığını kabul ederek, bu cephenin açılmasının temelden yanlış olduğunu belirtti.

Habere göre, İşgalci İsrail rejiminin Göç ve Emilim Bakanı Efir Sofer, “Savaşın ilk aşamalarında kuzeyde yeni bir cephe açmak hataydı. Kuzeyde tırmanan gerilimi Siyasi çözüm bir çözümle sonlandırmalıyız.” dedi.

Yediot Aharonot gazetesinde askeri analist olan Yossi Yoshua da Hizbullah’ın gözünü kırpmadan el-Manara veya el-Mutla’ya roket ateşlediğini, İsrail ordusunun karşılık verme yeteneğinin buna sınırlı olduğunu bildirdi. Daha önce de şu uyarıda bulunmuştu: “Gözlerimiz öncelikle kuzeye ve Hizbullah’a dönük olmalı.”

Lübnan İslami Direnişi, Siyonist rejimin Lübnan’ın egemenliğine yönelik tecavüzlerine ve Gazze Şeridi’ndeki soykırıma yanıt olarak 8 Ekim 2023’ten itibaren Lübnan sınırı ve işgal altındaki Filistin boyunca operasyonlarına devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =