Gazze Savaşının Başlangıcından Bu Yana 13 Bin 572 İsrailli Yaralandı

Gazze Savaşının Başlangıcından Bu Yana 13 Bin 572 İsrailli Yaralandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist İsrail medyası, Gazze Şeridi’ndeki savaşın başlangıcından bu yana 13.572 İsraillinin çeşitli yerlerinden yaralandığını ve tıp merkezlerine götürüldüğünü bildirdi.

Habere göre, işgal altındaki Filistin’de Aksa Tufanı operasyonunun başladığı 15 Ekim’den bu yana derin ve tehlikeli yaralanan İsrail askerlerinin sayısı 405 kişiye ulaştı.

İsrail gazetesi Yediot Aharonot bugün, İsrailli yaralıların sayısını açıklayarak, savaşın başlangıcından bu yana Gazze ve Lübnan’ın kuzey sınırında yaralanan onlarca askerin de aralarında bulunduğu 13 bin 572 İsraillinin hastanelere nakledildiğini bildirdi.

Aharanot, bu sabah itibarıyla 233 askerin hastanelerde tedavi altına alındığını, bunlardan 48’inin durumunun tehlikeli olarak nitelendirildiğini sözlerine ekledi.

İsrail rejim ordusunun sözcüsü Daniel Hagari de dün yaptığı açıklamada, Filistin direniş güçleriyle çıkan çatışmada bir İsrail askerinin öldürüldüğünü, üç askerin de ağır yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusunun iddiasına göre, Gazze Şeridi’nde direniş güçleriyle yapılan kara savaşında şu ana kadar bu rejimin 195 askeri öldürüldü, bu bölgede 11 bin 193 asker de yaralandı, toplam yaralı asker sayısı ise 195’e yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + four =