İran Dışişleri Bakanlığı: Terör eylemleri İsrail’in onarılamaz yenilgisini telafi etmiyor

İran Dışişleri Bakanlığı: Terör eylemleri İsrail’in onarılamaz yenilgisini telafi etmiyor

İran Dışişleri Bakanlığı, terör eylemlerinin İsrail’in Mescid-i Aksa Fırtınası’ndaki telafisi mümkün olmayan yenilgisini telafi etmediğine dikkat çekti.

   İran Dışişleri Bakanlığı, terör eylemlerinin İsrail’in Mescid-i Aksa Fırtınası’ndaki telafisi mümkün olmayan yenilgisini telafi etmediğine dikkat çekerek şunları vurguladı: Tahran, İran’ın Şam Büyükelçiliği konsolosluk bölümü binasına yönelik terör saldırısına kararlı bir şekilde karşılık vermek için meşru hakkını saklı tutuyor.

İsrail savaş uçakları dün akşam (Pazartesi) Şam’ın El Mezeh Caddesi’ndeki İran Büyükelçiliği’nin konsolosluk bölümünü hedef aldı.

Bu saldırı sonucunda İran’ın diplomatik ve askeri ataşe güçlerinden yedi kişi şehit oldu.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Sözcülük İşleri Genel Dairesi’nin haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin İran Büyükelçiliği’nin konsolosluk bölümü binasına düzenlediği  saldırısını kınadı. Salı günü Şam, Birleşmiş Milletler’e, özellikle de Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunarak, Siyonist rejimin uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden hukuka aykırı eylemleri ve uluslararası düzenleme ihlallerine karşı gerekli ve hızlı tepkiyi vermesi gerektiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail rejiminin terör saldırısının Gazze’de 6 aydır süren ancak direniş güçleri ve Filistin’in sabırlı ve dirençli milletine karşı herhangi bir zafer kazanmadığı zalimce ve canice savaştaki askeri, siyasi ve ahlaki başarısızlığının sonucu olarak stratejik çaresizliği ve acziyetinin doruk noktasını gösterdiğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı şu uyarıda da bulundu: İran İslam Cumhuriyeti, saldırgan ve başarısız Siyonist rejimi, yeni suçuna pişman edecek ve bu sahte rejimi, bu tür iğrenç suçlara başvurarak kaçınılmaz yenilgiden asla kurtaramayacaktır.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da sahte İsrail rejiminin savaşın kapsamını bölgeye ve işgal altındaki Filistin toprakları dışına yaymaya yönelik maceracı faaliyetleri konusunda uluslararası toplumu uyardı, İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam’daki diplomatik misyonuna düzenlenen cani saldırının sonuçlarından gasıp Siyonist rejimin sorumlu olduğunu kaydetti.

Dışişleri ayrıca,  “İran İslam Cumhuriyeti, Filistin halkının doğal ve hukuki haklarına verdiği onurlu destekten geri adım atmayacak.” ifadesini yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × three =