Gazze Savaşının 133. Gününde; 24 Binden Fazla Filistinli Şehit!

Gazze Savaşının 133. Gününde; 24 Binden Fazla Filistinli Şehit!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Filistinli şehit sayısının 24 bin 448’e ulaştığını, 61 bin 504 kişinin de yaralandığını duyurdu. Ayrıca, Gazze’nin sürekli bombalanması, İsrail ordusunun sahadaki başarısızlıklarını gizleme yollarından biri haline geldi.

Habere göre, İsrailli işgalciler Gazze Şeridi’nde 16 aileyi katletti; 163’ü şehit, 350’si de yaralandı. Sağlık Bakanlığı’nın son 24 saatte Gazze’deki kritik duruma ilişkin raporu bu yönde; ”Bu sabahtan itibaren ve İsrail ordusunun Filistin halkına karşı işlediği suçların devamının 103. gününde işgalciler, evleri bombalamanın yanı sıra, Han Yunus’taki Kamal Adwan ve Nasser hastaneleri de dahil olmak üzere çok sayıda tıp merkezini de hedef aldı.”

Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus, Hamas direniş güçlerinin günlerce ve saatlerce savaş alanı oldu ve Kataib el-Kassam, düşman askerleriyle sıfır mesafeden çatışmaya girdiklerini ve çok sayıda İsrail tankını imha ettiklerini doğruladı.

İşgalciler, Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden hava saldırılarının yanı sıra bugün Batı Şeria’nın bazı bölgelerini de hedef aldı. Filistin Kızılayı’nın raporuna göre, İsrail ordusunun Tulkarm kampına düzenlediği insansız hava aracı saldırısı çok sayıda Filistinli gencin şehit olmasına yol açarken, İsrail ordusu saldırıda yaralananların sağlık merkezlerine nakledilmesini engelliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × three =