Siyonist Rejimden Gazze Şeridi’nin Güneyine Ağır Saldırı/Video

Siyonist Rejimden Gazze Şeridi’nin Güneyine Ağır Saldırı/Video

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin medyası, Siyonist işgalcilerin Han Yunus’un farklı bölgelerine 10’dan fazla şiddetli saldırı düzenlediğini ve bu saldırılarda en az 20 şehit bıraktığını bildirdi.

Habere göre, yerel kaynaklar Siyonist ordusunun Çarşamba sabahı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentine ağır saldırılara başladığını duyurdu.

Filistin haber ajansı Şahab, son dakikalarda işgalcilerin Han Yunus’un farklı bölgelerine 10’dan fazla kez şiddetli saldırılar düzenlediğini yazdı.

En az 20 kişinin şehit olduğu bu saldırılar, Han Yunus’taki “Nasır” hastanesinin yakınındaki bölgeleri ciddi şekilde hedef aldı.

Filistinli direniş savaşçılarının Han Yunus’un batısında Siyonist ordusunun saldırısıyla karşı karşıya kaldığı, yoğun silah ve patlama seslerinin duyulduğu da söyleniyor.

Savaşın başlamasından 102 gün sonra Filistinli şehitlerin sayısı 10.400’ü çocuk olmak üzere 24.000’i aştı. Gazze’nin 2,2 milyonluk nüfusunun yaklaşık iki milyonu yerinden edilmiş, altyapısının yüzde 60’ından fazlası ya tamamen yıkılmış ya da ciddi şekilde hasar görmüş durumdadır.

Öte yandan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Salı günü yaptığı açıklamada, Gazze’deki kıtlığın inanılmaz bir hızla yayıldığı ve yüz binlerce Filistinlinin açlıktan öldüğü uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + five =