Yemen, İsrail’e Giden Bir Gemiyi Hedef Aldı

Yemen, İsrail’e Giden Bir Gemiyi Hedef Aldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; El Cezire haber kanalı, Yemen Ensarullah güçlerinin işgal altındaki Filistin’e giden bir gemiyi hedef aldığını iddia etti.

Habere göre, Yemenli bir askeri kaynağın Ensarullah güçlerinin Kızıldeniz’de işgal altındaki Filistin’e giden bir gemiyi hedef aldığını söylediğini aktardı. Bu kaynak, gemi mürettebatının Yemen kuvvetlerinin uyarılarını dikkate almadığını ve bu nedenle bu geminin hedef alındığını söyledi.

Bu arada Yemen’in resmi kaynakları bu saldırıyı henüz doğrulamadı. Terör örgütü “CENTCOM” (ABD Ordusu’nun Batı Asya’daki Merkez Komuta Karargâhı), Yemen’in Kızıldeniz’de bir Amerikan destroyerine saldırdığını iddia eden bir açıklama yayınladı. Yemenli yetkililerin şu ana kadar doğrulama veya yalanlama yapmadı.

Bu açıklamada, Pazar akşamı “Husiler”in kontrolündeki bölgeden USS Labon destroyerine doğru gemisavar seyir füzesi atıldığı açıklandı.

Centcom’a göre Arleigh Burke sınıfı bu destroyer güney Kızıldeniz bölgesinde faaliyet gösteriyor. Amerikalılar, Amerikalı bir savaş uçağının Yemen’den atılan bir füzeyi Al Hodeidah sahilinin banliyölerinde düşürdüğünü, olayın Amerikalılara herhangi bir zarar veya yaralanma vermediğini iddia ediyor.

Washington ve Londra bir deniz ittifakı oluştururken, Yemen’in Kızıldeniz’de işgal altındaki Filistin’e giden İsrail gemi ve gemilerine yönelik saldırılarını durdurmaya çalışıyor ve Yemen’i Gazze halkına verdiği desteği durdurmaya zorlamak istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =