Yemen: İsrail Gemilerine Saldırılarımız Devam Edecek

Yemen: İsrail Gemilerine Saldırılarımız Devam Edecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Kızıldeniz’de İsrail gemilerine yönelik saldırıların devam ettiğini vurgulayan Ensarullah Hareketi sözcüsü, Amerika’nın saldırılarının Sana’nın Filistin’e yönelik tutumunu değiştirmediğini söyledi.

Habere göre, Ensarullah hareketinin sözcüsü Muhammed Abd El-Selam, Yemen güçlerinin Kızıldeniz’de işgal altındaki Filistin’e giden İsrail gemilerine saldırmaya devam edeceğini bir kez daha vurguladı.

ABD’nin saldırıları veya bu ülkenin tehditleri sonrasında Yemen’in Filistin ve Gazze saldırganlığına karşı tutumunun değişmediğine dikkat çeken Abdul Selam, şunları söyledi: ”Talebimiz Gazze’ye yönelik canice saldırıların durdurulması ve gıda, ilaç dahil olmak üzere insani yardımın Gazze’ye ulaştırılmasıdır.”

İngilizlerin son birkaç gündür Yemen ordusuna ve silahlı kuvvetlerine karşı daha saldırgan saldırılar düzenleme olasılığına ilişkin tehditlerine rağmen Londra’nın tavrı şüpheci bir hal alıyor.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps bugün yaptığı açıklamada, Londra’nın Yemen’de daha fazla saldırı operasyonu gerçekleştirme konusunda herhangi bir karar vermeden önce Batı Asya bölgesindeki durumu inceleyip analiz edeceğini söyledi.

İngiltere’nin daha fazla saldırı yapıp yapmayacağı sorulduğunda Shapps şunları söyledi: “Kızıldeniz’deki gelişmelere müdahil olmak istemediğimiz için bekleyip ne olacağını görmeliyiz. Ama sonuçta seyrüsefer özgürlüğü uluslararası bir haktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =