Yemen ABD Donanma Gemisini Hedef Aldı

Yemen ABD Donanma Gemisini Hedef Aldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü, son dönemde ABD ve İngiltere’nin Yemen topraklarına yönelik saldırılarına tepki olarak ülke güçlerinin ABD Donanmasına ait bir gemiyi hedef aldığını duyurdu.

Haberegöre, Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, bu sabah (Pazartesi) Yemen donanmasının bir Amerikan gemisine saldırı düzenlediğini duyurdu.

Yahya Seri, bu ülkenin donanmasının Aden Körfezi’nde Amerikan donanmasına ait Lewis B Puller isimli gemiye saldırdığını duyurdu.

Açıklamaya göre bu saldırı, Filistin halkına destek amacıyla ve ABD ile İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırılarına yanıt olarak uygun bir deniz füzesi kullanılarak gerçekleştirildi.

ABD ve İngiltere, geçtiğimiz günlerde Yemen Donanması’nın Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı’nda İsrail gemilerine yönelik operasyonlarının ardından Yemen topraklarına saldırmıştı.

Yahya Seriri aynı zamanda Yemen’in saldırısına uğrayan ABD Donanması gemisinin görevlerinden birinin de Yemen’e yönelik saldırıya katılan Amerikan kuvvetlerine lojistik destek olduğuna dikkat çekti.

Bu açıklamanın sonunda Yemen silahlı kuvvetlerinin, varış noktası işgal altındaki Filistin olan İsrail gemi ve gemilerine karşı operasyonlarını sürdüreceği de vurgulanıyor.

İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının artmasının ardından Yemen silahlı kuvvetleri, işgal altındaki Filistin’e gidecek hiçbir İsrail gemisinin Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb Boğazı’ndan geçmesine izin vermedi.

Yemen’in İsrail gemilerine yönelik operasyonlarının yoğunlaşmasının ardından Amerika, Yemen silahlı kuvvetleriyle başa çıkmak için bir koalisyon kurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 2 =