Yediot Aharonot: Savaşın Başından Bu Yana 5 Bin İsrail Askeri Yaralandı

Yediot Aharonot: Savaşın Başından Bu Yana 5 Bin İsrail Askeri Yaralandı

Ailnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist Yedioth Aharonot gazetesi, Gazze’de savaşın başlangıcından bu yana 5 binden fazla İsrail askerinin yaralandığını, 2 bininin ise sakat kaldığını yazdı.

Habere göre, işgal altındaki Filistin’de yayınlanan Yediot Aharanot gazetesi, İsrail askeri kaynaklarından alıntı yapan bir haberde, savaşın başlangıcından bu yana bu rejimin beş binden fazla askerinin yaralandığını duyurdu.

Bu gazeteye göre bu sayıdaki yaralılardan 2000’i sakat kaldı. İsrail askeri kaynaklarına göre, bu rejimin Savaş Bakanlığı’nın rehabilitasyon departmanına her gün çoğu ağır yaralı 60 yeni yaralı geliyor.

Dün ordu, mühendislik tugayı kuvvetlerinden 41 yaşındaki Tiberya sakini yedek çavuş Kobi Debash ile işgal altındaki Kudüs sakini ve 699. taburdan 1. çavuş Eyal Meir’in iki yeni asker olduğunu duyurdu.

Bu iki askerin ölümünün açıklanmasıyla birlikte, Siyonist rejim ordusunun Tel Aviv’in şu ana kadar resmi olarak kabul ettiği Gazze Şeridi’ne yönelik kara saldırısında verdiği kayıp sayısı 94’e yükseldi.

İsrail ordusunun Gazze’deki kara operasyonlarının devam etmesiyle birlikte askeri kayıpların sayısı artıyor; Perşembe akşamı işgalci rejimin ordusu, direniş güçleriyle çıkan çatışmada iki askerin daha öldüğünü duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + three =