Türkiye’ye BRICS davetiyle ilgili Çin’den açıklama

Türkiye’ye BRICS davetiyle ilgili Çin’den açıklama

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, ‘Türkiye’nin BRICS’e katılması hakların korunması açısından olumlu olacaktır.’ dedi.

STAR’da yer alan habere göre  Liu, Türkiye-Çin ilişkileri, Çin ekonomisi, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Çin’in 8 Ocak’ta Kovid-19 salgını tedbirlerini tamamen kaldırmaya karar vermesiyle Çin ile Türkiye arasında her alanda işbirliğini canlandırmayı istediklerini aktaran Liu, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çin’in Türkiye’ye yaptığı yardımların iki ülke arasındaki dostluğu gösterdiğini dile getirdi.

Liu, depremden sonra yeniden inşa sürecinde Çin’in gerektiği takdirde elinden gelen yardımı sağlayacağını belirterek 28 Mayıs’taki seçimin ardından Çin Devlet Başkanı Xi Cinping’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hemen tebrik mesajı gönderdiğini; bunun, Çin tarafından Türkiye ile ilişkilere verilen büyük önemi gösterdiğini ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi’nin 26 Temmuz’da Türkiye’ye yaptığı ziyarette hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştüğünü hatırlatan Liu, Vang’ın Fidan ile verimli ve kapsamlı bir görüşme yaptığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − eleven =