Trump: İsrail Savaşı Bir An Önce Bitirmeli

Trump: İsrail Savaşı Bir An Önce Bitirmeli

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kongre’deki konuşmasının üzerinden 24 saatten az bir süre sonra eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in halkla ilişkilerde sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve Hamas’la savaşı bir an önce sona erdirmesi gerektiğini duyurdu.

Habere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı ve bu ülkenin 2024 başkanlık seçimi adayı Donald Trump, Fox and Friends kanalıyla yaptığı görüşmede şunları söyledi: Netanyahu’dan bu savaşı bitirmesini ve bir an önce yapmasını rica ediyorum. Bunu bir an önce yapması gerekiyor çünkü bu savaşta İsrail kamuoyunun zihninde yok ediliyor.

Şöyle devam etti: İsrail halkla ilişkilerini yönetmeli bunu hızlı yapmaları gerekiyor çünkü dünya bunu hafife almıyor ve bu gerçekten inanılmaz bir durum.

Trump, kendisi başkan olsaydı Hamas’ın 7 Ekim saldırılarının olmayacağı yönündeki iddiasını yineledi.

ABD’nin İsrail’e yönelik silah politikasını değiştirip değiştirmeyeceği sorulduğunda Trump, “Bu savaşın hızla sona ermesini sağlayacağım. Bu savaş bir an önce sona ermeli. Bu savaş bu şekilde devam edemez, artık çok uzun ve aşırı hale geldi.” dedi.

Ayrıca, Trump, rehinelerle ilgili “kötü haber” hissettiğini ve çoğunun öldüğüne inandığını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 6 =