BM: Gazze’deki Kıtlık Tarihteki En Kötü Açlık Dalgasıdır!

BM: Gazze’deki Kıtlık Tarihteki En Kötü Açlık Dalgasıdır!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sudnuğu habere göre; Birleşmiş Milletler, dünyada giderek kötüleşen açlık kriziyle ilgili hazırladığı raporda, dünya çapında milyonlarca insanın gıda güvencesinden yoksun olduğu uyarısında bulundu.

Habere göre, bu raporda çatışmaların ve iklim değişikliklerinin özellikle Sudan ve Gazze Şeridi gibi bölgelerde açlık sayısında artışa neden olduğu belirtiliyor.

Raporun açıklanmasının ardından üç Birleşmiş Milletler yetkilisi, New York’ta gazetecilerle görüntülü görüşme yaparak, Birleşmiş Milletler’in 2024 yılı gıda krizlerine ilişkin altı aylık raporunun bu yılın ağustos ayı sonuna kadar güncellendiğini duyurdu.

BM yetkilileri, bu görüntülü görüşmede insan ihtiyaçlarının karşılanması alanındaki yatırımların acilen artırılması gerektiğini ve gıda krizinin savaşlar ve iklim değişikliği gibi ana nedenlerini ve faktörlerini çözmeye yönelik çabaları vurguladı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kıdemli ekonomi uzmanı Maximo Terrio, raporun ana bulgularına ilişkin genel bir bakış sundu.

Turiro, Gazze ve Sudan’da tırmanan çatışmaların ve El Nino olgusunun neden olduğu kuraklığın ve 18 ülkede yerel gıda fiyatlarındaki artışın geçen yıla göre açlık sayısında artışa ve ciddi gıda güvenliği eksikliğine yol açtığını söyledi.

Turiro, Gazze’deki durumla ilgili olarak 2’yi anlattı. Gazze’de 2 milyon insan hâlâ acil gıda ve yardıma ihtiyaç duyuyor ve bu nedenle bu bölge hâlâ Birleşmiş Milletler raporunun tarihindeki en şiddetli gıda krizini yaşıyor.

Bu kriz artık daha da ağırlaştı ve mart ayından nisan ayına kadar bu bölge nüfusunun yaklaşık yarısı bu krizle uğraşırken, 2023’ün aynı döneminde bu rakam bölge nüfusunun dörtte biri kadardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 4 =