Londra Halkından Filistin’e Destek İçin Büyük Yürüyüş

Londra Halkından Filistin’e Destek İçin Büyük Yürüyüş

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişi cumartesi öğleden sonra Filistin halkına destek için yürüdü.

Habere göre, İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan binlerce kişi, öğleden sonra Gazze’de ateşkes çağrısıyla Filistin halkına destek yürüyüşü yaptı. BBC haber sitesine göre göstericiler “ateşkes” yazan pankartlar taşıdı.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik yıkıcı saldırıları, Gazze’nin sağlık altyapıları başta olmak üzere bölgedeki birçok altyapının yok olmasına yol açtı.

Londra polisi bu yürüyüşte 2 kişinin tutuklandığını duyurdu. 1.700’den fazla polis memuru Londra’nın iş merkezinden Westminster’a kadar yürüyüş yapanları kontrol altında tuttu.

Bu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından Londra’da Filistin’e destek amacıyla düzenlenen yedinci yürüyüş. Bu yürüyüş sırasında polis, Filistinli destekçilerin Londra’daki İsrail büyükelçiliği civarına girmesini engelledi.

Bu saldırılarda evleri yıkılan Gazze halkının büyük bir kısmı yerlerinden edilmiş, hastanelerde, okullarda ve çadırlarda yaşıyor.

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı sözcüsü Cumartesi öğleden sonra Filistinli şehitlerin sayısındaki artışı duyurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × three =