Uluslararası Af Örgütü: Gazzelilerin Dörtte Biri Açlık İçinde

Uluslararası Af Örgütü: Gazzelilerin Dörtte Biri Açlık İçinde

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünya Gıda Örgütü, Gazze’de yaklaşık 577 bin kişinin, yani nüfusun dörtte birinin açlıkla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Habere göre, Dünya Gıda Örgütü, bu şeritte yaşayanların dörtte birini oluşturan yaklaşık 577.000 Gazzelinin açlık çektiğini bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu uyarıda bulunmuştu: “Gazze’nin açık bir hapishaneden büyük bir mezarlığa dönüşme tehlikesi gözlerimizin önünde gerçekleşiyor.”

Bu uluslararası kuruluş şunları ekledi: “Dünyanın tüm ülkeleri, Gazze Şeridi’ndeki soykırımı önlemek için harekete geçme konusunda uluslararası hukuki yükümlülüğe sahiptir.”

BM Mülteci Örgütü de Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nin yaşanmaz bir yer haline geldiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı sözcüsü Adnan Abu Hasan, “Gazze dünyadaki en kötü yer ve yaşanmaz bir yer haline geliyor” dedi.

Bölgede 1,9 milyon yerinden edilmiş insan var ve bunların yaklaşık 1,4 milyonu Birleşmiş Milletler yönetimindeki 155 okul ve sığınma evinde yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − three =