Kenani: Gazze savaşının sonu gayri meşru Siyonist yapının çöküşünün başlangıcıdır

Kenani: Gazze savaşının sonu gayri meşru Siyonist yapının çöküşünün başlangıcıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani Gazze konusuyla ilgli kaleme aldığı bir yazıda, “Su, gıda ve ilaç eksikliği nedeniyle şehit olan masum çocukların ve kadınların kanı, Siyonist rejime ve destekçilerine yönelik küresel nefretle birlikte, bu rejimin zulüm ve cinayet dolusu yapısını çökertecektir” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, “Gazze; 180 gündür aralıksız devam eden insanlığa karşı suçlar” başlıklı bir yazıda, Gazze’de işlenen suçlar ve uluslararası kurumların eylemsizliği değerlendirdi.

Kenani kaleme aldığı yazıda “Sahte İsrail rejimi Gazze Şeridi’nde 6 aydır ABD ve İngiltere’nin desteğiyle kasıtlı ve iğrenç bir şekilde insan hakları, insani ve ahlaki değerler olarak kullanılan her şeyle alay ediyor. 9 binden fazla anne ve 14 bin çocuğun öldürülmesi, gıda ve ilaç kısıtlamaları yoluyla bir buçuk milyondan fazla yerinden edilmiş insana karşı insanlık karşıtı tehditler Siyonistlerin 6 aydır süren korkunç cinayetleri listesinde yer alıyor. Bu cinayetlerden kaynaklanan acı ve üzüntüyü ikiye katlayan şey, tüm bu insanlık dışı ve menfur suçların, iletişimin geliştiği çağda tüm dünyanın, hükümetlerin ve BM Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Konseyi dahil olmak üzere uluslararası kuruluşların gözleri önünde gerçekleşmesidir.” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + one =