İsrailli tümgeneral: Yemenlileri yenemezsiniz

İsrailli tümgeneral: Yemenlileri yenemezsiniz

İsrail ordusundan eski tümgeneral Israel Ziv ile Tümgerenal Amos Gilad, İsrail radyosu 103FM’e son durumlar hakkında yorumlarını paylaştı.

İsrail gazetesi Jerusalem Post, İsrail radyosu 103FM’e son yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İsrail ordu yetkililerinin yorumlarını aktardı. 

İsrail ordusu eski tümgenerali Israel Ziv, İsrail radyosu 103FM’de Yemen sahası hakkında “Ensarullah tam olarak Hizbullah değil,” dedi.

Ziv,  “Uzaklıkları ve kabiliyetleri temelde farklı. Ensarullah ve Hizbullah küçümsenemez çünkü hatırı sayılır imkanları var. Çatışmaların çoğuyla nasıl baş edeceğimizi biliyoruz ama sorun burada değil. Sorun çok cepheli bir duruma giriyor olmamız.” diyerek açıkladı.

İsrail ordu yetkilisi daha sonra ”Ahtapotun başı arkada oturuyor, orada olmaktan da memnun.” diyerek İran’a atıfta bulundu. 

Eski tümgeneral Ziv, İsrail ordusuna ”Yemenlileri yenemeyeceklerini” ve ”Hudeyde limanına yapılan saldırının Ensarullah’a zarar verdiğini ancak Ensarullah’ın kaybedecek bir şeyi olmadığını” hatırlattı. 

Tümgeneral, Hudeyde saldırısının ardından İsrail’in İran’a bakması gerektiğini söyledi:

Ziv, ”Ensarullah’ı sarsmak istiyorsanız bunu doğrudan saldırılarla değil İran üzerinden yapabilirsiniz.” dedi. 

Ziv daha sonra Biden’ın ABD başkanlık yarışından çekilmesine de değindi ve  “Biden’ın Ocak ayına kadar devam edeceğini düşünüyorum” dedi. 

Ziv ayrıca İsrail’in, Amerika Birleşik Devleti başkanını kızdırdığında ne olduğunu gördüklerini de itiraf etti. 

Ziv, İsrail’in ABD seçim döngüsüne göre yaşamadığını iddia etti ancak Biden’ın ”topal ördek olduğu pek çok konu olduğunu” düşündüğünü söyledi. 

İsrail ordusundan tümgerenal Amos Gilad da geçtiğimiz günlerde 103FM radyosunda rehine anlaşması için devam eden müzakereleri ve Lübnan ile yaşanan gerilimi değerlendirdi.

Gilad öncelikle İsrailli tutuklular konusuna değinerek “Tutukluları hemen evlerine geri göndermemiz gerekiyor. Bu en önemli öncelik. Onları geri getirmeden zafer kazanamayız.” dedi.

Gilad daha sonra Lübnan ve İran hakkında konuştu ve şunları söyledi:

“Bizi bekleyen en büyük düşman, nükleer bir eşik devlet haline gelen İran’dır. Çözüm bir anlaşmaya varmak, kendimizi güçlendirmek ve bu çatışmadan ders almaktır. Aksi halde kan kaybetmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Gilad, ”Güney’de düzen olmazsa Kuzey’e de düzen getiremeyiz. Lübnan’da ne zaman önemli bir hedefi vursak, saldırılarını daha da arttırıyorlar. Bu şekilde daha da kötüye gitmeye devam edeceğiz.” diye ekledi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 1 =