İsmail Haniye: İslam Ülkeleri Silah Yardımı Yapmalı

İsmail Haniye: İslam Ülkeleri Silah Yardımı Yapmalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas’ın siyasi dairesi başkanı yaptığı konuşmada İslam ülkelerinden Gazze’deki direniş savaşçılarına silah göndermelerini istedi.

Habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, bugün Doha’daki Dünya Müslüman Alimler Birliği konferansında yaptığı konuşmada, Gazze savaşının tek bir savaş olmadığın ve bu savaşın sadece Filistinlilerin savaşı değil, Mescid-i Aksa savaşı olduğunu belirtti.

İsmail Haniye, şunları söyledi: “Direnişin desteklenmesinde İslam ümmeti ve alimlerinin rolü çok büyüktür. Dünya ülkelerinin işgalci rejime uçak ve gemiyle silah gönderdiğini görüyoruz. Şimdi silahlı direnişe destek zamanı; Çünkü bu savaş Filistinlilerin değil, Mescid-i Aksa savaşıdır.”

Hamas Siyasi Büro Başkanı şunları ekledi: “İsrail, Gazze’de üç hedef belirledi: direnişin yok edilmesi, tutukluların geri dönüşü ve Gazze halkının Mısır topraklarına yerleştirilmesi; Ancak ağır bedellere, suçlara ve soykırıma rağmen hedeflerinden hiçbirisine ulaşılamadı ve savaş alanındaki kayıpları ve ölümleri, beyan ettiğinden daha fazladır” dedi.

İsmail Haniye ayrıca işgalci ordunun yaklaşık 100 gün süren savaş, bombalama ve casus uçaklarından sonra tek bir esiri bile geri alamadığını, İsrailli tutukluların serbest bırakılmasının ancak tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × one =