Gazze’de Şehit ve Kayıp Sayısı 30 Bini Aştı

Gazze’de Şehit ve Kayıp Sayısı 30 Bini Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas hükümetinin Gazze’deki enformasyon ofisi, Savaşta 30 binden fazla kişinin şehit olduğu ve kaybolduğuna ve Siyonistlerin son 95 günde 17 bin kadın ve çocuğu şehit ettiğini duyurdu.

Habere göre, Hamas hükümetinin Gazze’deki enformasyon ofisi, savaşın doksan beş günü boyunca Siyonist rejimin 1.944 cinayet gerçekleştirdiğini, 30.210 şehit ve kayıp bıraktığını duyurdu.

Şahab ​​haber ajansı, bu bürodan alıntı yaparak, Siyonist saldırılarda 10.000’den fazla çocuk ve 7.000 kadının şehit edildiğini bildirdi. Ayrıca sağlık personeli şehitlerinin sayısı 326 kişiye, sivil savunma şehitlerinin sayısı 45 kişiye, gazeteci şehitlerinin sayısı ise 112 kişiye ulaştı.

Birkaç saat önce Ramallah’taki Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 22 bin 835 kişinin hayatını kaybettiğine değinerek, şu ana kadar Gazze’de her 100 kişiden birinin şehit olduğunu açıklamıştı.

Bu şaşırtıcı ölü sayısı, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nin 2,27 milyonluk nüfusunun şu ana kadar yüzde birinin öldürüldüğü anlamına geliyor.

Bakanlığa göre İsrail saldırılarında 58 bin 416 kişi yaralandı. Bu da her 40 kişiden birinin savaş yaralısı olduğu anlamına geliyor. Ramallah Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre Gazze’deki Hamas yetkilileri bu savaşta ölenlerin sayısının 23.000’den fazla olduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × one =