İslami İran Kudüs Günü’nde bir hamaset daha bekliyor

İslami İran Kudüs Günü’nde bir hamaset daha bekliyor

Filistin’in mazlum ve direnişçi halkına desteğin ilan edildiği Kudüs Günü yürüyüşü, İran halkının ülke çapında geniş katılımıyla bir kaç saat içinde başlayacak.

Bugün cuma 25 Ramazan 1445’e tekabül eden 17 Ferverdin 1403 tarihi Dünya Kudüs Günü.

İran İslam Cumhuriyeti’nin büyük kurucusu İmam Humeyni’nin (RA) girişimiyle mübarek Ramazan ayının son Cuma günü, Dünya Kudüs Günü olarak adlandırıldı.

Mübarek Ramazan ayının son Cuma gününün Dünya Kudüs Günü olarak adlandırılmasının ardından Müslüman milleti, Filistin meselesinde mazlum milletlere destek vermenin bir gereği olarak görüyor.

İslami İran’ın dört bir yanından vatandaşlar, dünyanın dört bir yanından Müslümanlarla birlikte, Dünya Kudüs Günü’nde sokaklarda büyük bir katılımla, mazlum Filistin halkıyla dayanışmalarını bir kez daha dile getiriyorlar.

İntifada ve Kudüs Genel Merkezi Başkanı Ramazan Şerif, düzenlediği basın toplantısında  Aksa Tufanı operasyonuyla birlikte Filistin meselesinin küresel hale geldiğini söyledi.

“Ülkede 2 binden fazla yerde Kudüs Günü yürüyüşü düzenlenecek.” diyen Ramazan Şerif bu yıl farklı bir Dünya Kutsal Günü yaşayacağımızı belirterek “Tahran’daki Kudüs Günü töreninde, Siyonist rejimin Suriye’deki İran Konsolosluğu binasına düzenlediği terör saldırısında şehit olanların cenaze töreni düzenlenecek. Şehitlerin Tahran’daki cenaze töreninin ardından teşyii ve defn için memleketlerine gönderilecek.”

Şehit Zahedi’nin cenaze töreninin Cumartesi günü İsfahan’da yapılacağını duyuran Şerif “Tahran’daki Kudüs Günü yürüyüşünün ana konuşmacısı İslam Devrim Muhafızları Ordusu Genel komutanı General Selami olacak. Tahran’daki Kudüs Günü yürüyüşü sabah saat 10’da başlayacak.”diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − 7 =