İslami Cihad, İsrail İle Esir Değişimi İçin Anlaşma Şartlarını Açıkladı

İslami Cihad, İsrail İle Esir Değişimi İçin Anlaşma Şartlarını Açıkladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Siyonist rejimle esir değişimi planlarına ilişkin kesin tutumuna değinerek, kapsamlı ateşkes ve İsrail güçlerinin Gazze’den çekilmesini bir kez daha vurguladı.

Habere göre, Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziad El-Nahleh, ABD hükümetinin İsrailli mahkumlara yönelik planlarına ilişkin medyada çıkan haberlere tepki göstererek, hareketin bu planlara ilişkin kararlı tavrını vurguladı.

El-Nahleh bu konuda şunları söyledi: “Kapsamlı bir ateşkes, İsrail güçlerinin Gazze’den çekilmesi, yeniden yapılanma ve Filistin halkının haklarını garanti altına alan net bir siyasi çözüm garanti edilmeden herhangi bir anlaşma yapmayacağız.”

İsrailli, Amerikalı, Mısırlı ve Katarlı müzakereciler Pazar günü Paris’te savaşın durdurulması ve diğer İsrailli mahkumların serbest bırakılmasına yönelik bir çerçeve üzerinde anlaşmaya vardı.

İsmail Haniye de bu planı incelemek üzere Mısır’ın başkenti Kahire’ye gideceğini, Hamas hareketinin genel olarak savaşın tamamen durdurulması, kuşatma ve esir değişimi, yeniden yapılanma ve yer değiştirmeye yol açması şartıyla her türlü ciddi ve pratik plan ve girişimi memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Dün gece Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim de Filistinli ve İsrailli tutuklularla ilgili müzakerelerin önceki haftalara göre gelişme gösterdiğine dikkat çekerek; Müzakerelerin gelinen aşaması gelecekte kalıcı bir ateşkese yol açabileceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + nine =