Filistinli Şehitlerin Sayısı Her Geçen Artıyor!

Filistinli Şehitlerin Sayısı Her Geçen Artıyor!

Acilnews’in yabanc basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist İsrail ordusunun saldırılarının ardından Gazze Şeridi’nde şehit olan Filistinlilerin sayısı 26 bin 751’e, yaralıların sayısı ise 65 bin 600’ü aştı.

Habere göre, Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, bugün öğleden sonra Siyonist İsrail ordusunun saldırıları sonrasında Filistinli şehitlerin sayısında artış yaşandığını duyuran bir açıklama yaptı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 26 bin 751’e, yaralı sayısının ise 65 bin 636’ya yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık ayrıca İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 13 toplu katliam düzenlediğini, bunun sonucunda 114 kişinin şehit olduğunu, 249 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Açıklamada, halen sokaklarda ve enkaz altında çok sayıda Filistinli şehidin bulunduğu, İsrail güçlerinin bunların yardım güçlerine nakledilmesine izin vermediği belirtiliyor.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik yıkıcı saldırıları, başta Gazze’nin sağlık altyapısı olmak üzere bölgedeki birçok altyapının yok olmasına yol açtı.

Bu saldırılarda evleri yıkılan Gazze halkının büyük bir kısmı yerlerinden edilmiş, hastanelerde, okullarda ve çadırlarda yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + fourteen =