İsfahan, Dünya Fizik Olimpiyatlarında 43 ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapıyor

İsfahan, Dünya Fizik Olimpiyatlarında 43 ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapıyor

2024 Dünya Fizik Olimpiyatı genel sekreteri, İran’ın merkezi İsfahan Teknik Üniversitesi’nde elli dördüncüsü düzenlenen bu Olimpiyata 43 ülkeden 198 seçkin öğrencinin katılımını duyurdu.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre 2024 Dünya Fizik Olimpiyatı Genel Sekreteri Mocteba Babai Horzugi, dün Çarşamba günü, 54. Dünya Fizik Olimpiyatı’nın bu Temmuz ayında İsfahan Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde iki deneysel ve teorik testle düzenleneceğini işaretle “İran İslam Cumhuriyeti bu küresel yarışmaya beş seçkin öğrenciyle katılacak.”ifadesinde bulundu.

Mocteba Babai Horzugi, İsfahan Teknik Üniversitesi’nin bu Olimpiyata daha önce 2007 yılında ev sahipliği yaptığını belirterek “Bu yükseköğretim merkezi, sınavın yapılabilmesi için gerekli altyapıya sahip olması ve katılımcılar için konfor ve konaklama olanaklarına sahip olması nedeniyle bu kursa ev sahipliği yapmak üzere seçilmiştir.”diye kaydetti.

2024 Dünya Fizik Olimpiyatı Genel Sekreteri’nin açıklamasına göre, Dünya Fizik Olimpiyatı Başkanı Prof Rajip Singh Ravat, İsfahan Teknik Üniversitesi’nde olimpiyatın düzenlenmesine yönelik imkanları ve planları yakından incelemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + fourteen =