Irak Direnişi Eilat’taki stratejik bir bölgeyi vurdu

Irak Direnişi Eilat’taki stratejik bir bölgeyi vurdu

Irak Direnişi yeni bir kamikaze insansız hava aracı kullanarak Eilat’taki stratejik İsrail bölgesine saldırı düzenledi.

YDH- Irak İslami Direnişi’nin, İsrail işgali altında bulunan toprakların en güneyindeki stratejik bir hedefe yönelik saldırıda yeni bir kamikaze insansız hava aracı kullandığı bildirildi.

Irak İslami Direnişi, Telegram kanalında yayımladığı açıklamada, bugün erken saatlerde 2 İHA ile Eilat Limanı’ndaki “hayati” bir tesise düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Açıklamada, İHA saldırısının “işgalci İsrail rejimine karşı mücadelenin devamı, Gazze’deki Filistinlilere destek ve gaspçı Siyonist varlığın kuşatma altındaki bölgede kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sıradan insanlara karşı gerçekleştirdiği katliamlara misilleme” olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Grup, işgal altındaki topraklarda önemli tesisleri hedef almaya devam edeceğini vurguladı.

Bu saldırıda, Ortadoğu’da İsrail ve ABD çıkarlarına yönelik operasyonlarda el-Arfad intihar dronlarının ilk olarak kullanıldığı kaydedildi.

Yetkililer, Arfad İHA’larının Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin kendi geliştirdiği uzun menzilli Sammad İHA’larına benzediğini söylüyorlar.

Sammad insansız hava araçlarının üç modeli mevcut olup, hepsinin kendine özgü ‘V’ şeklinde kuyruk kanatları ve itici motoru bulunmakta. Havalanmak ve inmek için kullandıkları bir ventral çıkıntı ve kanat kızakları mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 12 =