Hizbullah’dan İsrail Üslerine Füze Saldırısı

Hizbullah’dan İsrail Üslerine Füze Saldırısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah hareketi, Gazze saldırganlığına yanıt olarak ve Filistin direnişine destek için Cuma sabahı İsrail ordusunun karargahını hedef aldığını duyurdu.

El Cezire kanalının muhabirinin Filistin’in kuzey sınırlarındaki çatışmalarla ilgili haberinde, “Güney Lübnan’dan işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki işgal altındaki Şabaa alanlarındaki İsrail ordusu üslerine doğru en az 8 roket atıldığını bildirdi.”

İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik savaşın 112’nci gününde, Savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana yaralı subay ve asker sayısının 2 bin 748’e, kara saldırısının başlamasından bu yana ise 1.258’e ulaştığını duyurdu.

Basında çıkan haberlere göre işgalci rejim savaşçıları bu sabah Güney Lübnan’ın Aitoron kenti yakınlarına saldırı düzenledi ve Hizbullah’ın bu füze saldırısı İsrail ordusunun işlediği suça tepki olarak düzenlendi.

Lübnan Hizbullah hareketi yaptığı açıklamada, Filistin halkına ve direnişe destek amacıyla bu Cuma sabahı İsrail düşman askerlerinin Hunin Kalesi civarında toplanmasını uygun silahlarla hedef aldığını vurguladı.

İsrail medyası, Hizbullah güçlerinin sınır saldırılarına ilişkin ek haberlerinde, Lübnan’dan fırlatılan çok sayıda roketin Hermon Tepeleri’ne düştüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 6 =