Hamas: Lahey Mahkemesi’nin Kararı, İsrail’in Filistin Halkını Topluca Katlettiğini Kanıtladı

Hamas: Lahey Mahkemesi’nin Kararı, İsrail’in Filistin Halkını Topluca Katlettiğini Kanıtladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas Hareketi, Lahey Mahkemesi’nin Siyonist suçlara karşı verdiği kararı memnuniyetle karşıladıklarını aynı zamanda uluslararası toplumdan İsrail’i mahkeme kararlarını uygulamaya ve Filistin halkının toplu katliamını durdurmaya zorlamasını istedi.

Habere göre, Filistin Hamas hareketi, Lahey Mahkemesi’nin Siyonist rejime yönelik kararını memnuniyetle karşılayarak şunları söyledi: ”Siyonist ordunun Gazze Şeridi’ndeki ablukayı kaldırması ve uluslararası hukuk çerçevesinde görevlerini yerine getirmesi gerekiyor.”dedi.

Güney Afrika’nın Gazze Şeridi’ndeki soykırım nedeniyle Siyonist rejime yönelik şikayetiyle ilgili Uluslararası Adalet Divanı’nın kararının duruşması bugü başladı.

Lahey Mahkemesi Başkanı ve Hakimi Joan Donoghue bu oturumda şunları söyledi: “Mahkeme, Gazze’de yaşanan trajedinin tamamen farkındadır ve Gazze’de devam eden cinayetleri kınıyor.”

Bu kararın “Gazze’deki Filistin halkına yönelik her türlü saldırının durdurulması anlamına geldiğini söyleyen Hamas, uluslararası toplumdan İsrail’i mahkeme kararlarını uygulamaya ve Filistin halkının toplu katliamını durdurmaya zorlamasını istedi.”

Güney Afrika hükümeti de Lahey Mahkemesi’nin kararına yanıt vererek şunları söyledi: “Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e karşı uyguladığı geçici tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz. Bu karar, hukukun üstünlüğü adına kesin bir zafer ve Filistin halkının adalete ulaşmasında önemli bir dönüm noktasıdır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × one =