Hizbullah: Amerika, Siyonist Terörü ve Saldırganlığını Destekliyor!

Hizbullah: Amerika, Siyonist Terörü ve Saldırganlığını Destekliyor!

Acilnews’in Lübnan Hizbullah hareketi, ABD tarafından Yemen’deki Ensarullah’ı terörist olarak tanımlamasını kınarken, Washington’un Siyonist terörizmin destekçisi olduğunu ve Gazze’deki Siyonist saldırganlığını desteklediğini vurguladı.

Habere göre, Lübnan Hizbullah hareketi perşembe akşamı bir açıklama yaparak, Yemen’deki Ensarullah hareketinin ABD tarafından terör listesine alınmasını kınadı ve bunu acımasız ve geçersiz bir karar olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan dün akşam yaptığı açıklamada, Washington’un Yemen’deki Ensarullah hareketini bu ülkedeki sözde terörist örgütler listesine geri getirdiğini duyurdu.

Açıklamada, “Bugün ABD’nin devam eden tehdit ve saldırılarına yanıt olarak Husiler olarak da bilinen Ensarullah’ın adı küresel teröristler listesine alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Bu eylemin ABD’nin Yemen’e yönelik saldırganlığının yanı sıra olduğuna işaret eden Hizbullah, şunları vurguladı: Amerika, Siyonist terörü ve Gazze ve halkına yönelik suç niteliğindeki saldırıyı desteklemektedir. Amerika’nın aziz Yemen’e ve onun asil milletine saldırması, ardından saldırıya uğrayan tarafı terör listesine koyması şaşırtıcıdır.

Lübnan Direniş Hareketi, ABD’nin bu eyleminin suç kültürünü ve tüm dünya üzerindeki saldırgan hakimiyetini gösterdiğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu kararın, büyük Yemen milletinin kararlılığını artırdığı gibi bu hareketin Filistin milletinin Siyonistler tarafından katledilmesi durduruluncaya kadar görevini yapmaya devam etmesini sağlayacak.”dedi.

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi ofisi de dün gece ABD’nin bu Yemenli grubun adının sözde terör listesine geri dönmesine tepki göstererek, Yemen’in yıllardır ABD’nin kuşatması altında olduğunu söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Küresel bir terörist hükümetin tarafından terörist olarak adlandırılmak saçmalıktır. Bu eylem Amerika’nın dünyayı yanıltma, Ensarullah’ı ve Yemen halkını karalama girişimidir.

Ensarullah şunu vurguladı: “Amerika’nın bu aşamada Ensarallah’a yönelik eylemi, Filistin halkına verdiği destekten dolayı şeref ve onur madalyası gibidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 17 =