Filistin Direnişi, 30 Siyonist Askerini Öldürdü

Filistin Direnişi, 30 Siyonist Askerini Öldürdü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bugün işgalci siyonist rejimin ordusu, Gazze’de Filistinli savaşçıların başarılı operasyonları sırasında çok büyük askeri kayıplarına tanık oldu.

Habere göre, İzzedin el-Kassam direniş grubu (Hamas’ın askeri kolu) bugün doğu bölgesindeki Ben-i Soheila bölgesinde bir evin bombalanması ve patlatılmasıyla ilgili bir açıklama yaparak İsrail askerlerinin barındığı Han Yunus’ta 30 işgal askeri öldürüldüğü ve yaralandığını bildirdi.

İzzeddin El Kassam ayrıca Han Yunus’un doğusundaki “Absan” bölgesinde iki Merkava tankını ve bir askeri buldozeri “Elyasin 105” füzeleriyle hedef aldığını duyurdu.

Ayrıca Han Yunus’un doğusunda Filistinli savaşçılar, TBG havan toplarıyla İsrail askerlerinin konuşlandığı bir başka evi hedef almış, bu saldırıda da 5 işgalci asker öldürülmüştü.

Gazze’deki savaş 104’üncü gününde, İsrail rejiminin savaşın ne zaman sona ereceğine dair bir fikri ve vizyonu yokken, ilk ilan ettiği hedeflerden hiçbirine henüz ulaşamamışken, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, Salı günü İsrail Ordusu Güney Komutanlığı’nın Beerşeba’daki karargâhında yerel konsey liderleriyle yaptığı toplantıda da Gazze’deki savaşın 2025’e kadar devam edeceğini söyledi.

Bu arada Yediot Aharonot gazetesi, İsrail ordusunun Gazze’deki Filistin direnişinin tünel ağının büyüklüğü karşısında şaşırdığını yazdı. İsrail askeri kaynakları bu gazeteye Hamas tünellerinin boyutunun tahmin edilenden yüzlerce kat daha fazla olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + ten =