Her Geçen Gün Gazze’de Şehit Sayısı Artıyor

Her Geçen Gün Gazze’de Şehit Sayısı Artıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 26 bin 250’yi, yaralı sayısının ise 64 bin 797’ye ulaştığını duyurdu.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı, bu öğleden sonra (Cumartesi) Filistinli şehit sayısındaki artışı duyurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 26 bin 257’ye, yaralı sayısının ise 64 bin 797’ye çıktığını duyurdu.

Bu açıklamada İsrail rejim ordusunun Gazze’de son 24 saatte 18 toplu katliam gerçekleştirdiği, bunun sonucunda 174 kişinin şehit olduğu, 310 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Bu açıklamayla aynı zamanda El Cezire kanalı da Gazze’deki muhabirine atıfta bulunarak, İsrail güçlerinin Gazze’de Filistinli bir iletişim şirketinin çalışanlarını internet ağlarını onarmaya çalışırken hedef aldığını ve gerekli düzenlemeleri yaptığını bildirdi.

Gazze Şeridi’nde savaşın başlangıcından bu yana İsrail ordusunun saldırıları sonrasında en az 10 kez bu bölgede internet tamamen kesildi.

Gazze’de savaşın başlamasının üzerinden 113 gün geçti ve Filistin direniş güçleri ile İsrail ordusu arasındaki çatışmalar Gazze’nin farklı yerlerinde devam ediyor.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik yıkıcı saldırıları, başta Gazze’nin sağlık altyapısı olmak üzere bölgedeki birçok altyapının yok olmasına yol açtı.

Bu saldırılarda evleri yıkılan Gazze halkının büyük bir kısmı yerlerinden edilmiş, hastanelerde, okullarda ve çadırlarda yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 3 =