İngiltere’nin Gazze Savaşını Sonlandırmaya Yönelik 5 Maddelik Plan

İngiltere’nin Gazze Savaşını Sonlandırmaya Yönelik 5 Maddelik Plan

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İngiliz gazetesi Londra’nın Gazze Şeridi’ndeki savaşı sona erdirmeye yönelik 5 maddelik planını duyurdu.

Habere göre, İngiliz hükümeti, Siyonist rejim ile Hamas arasındaki savaşı sona erdirmek için beş maddelik bir plan önerdi. Financial Times’ın haberine göre İngiltere Dışişleri Bakanı bu planı bu hafta İsrailli ve Filistinli liderlerle görüştü.

Bu plana göre Gazze Şeridi’ndeki savaş durdurularak rehineler serbest bırakılacak ve kalıcı ateşkes için görüşmeler yapılacak.

İngilizlerin planı, Filistin devletinin oluşumuna yönelik siyasi ufkun belirlenmesinin yanı sıra Batı Şeria ve Gazze’yi yönetecek bir kabinenin kurulmasını da içeriyor. İngiliz planına göre Hamas liderleri Gazze’den ayrılarak başka bir ülkeye nakledilecek.

Bu arada, Tel Aviv’in ilan ettiği hedeflere ulaşamadan Gazze’ye karşı yürütülen savaşın 113 gününün geçmesinin ardından İsrail protestoları Başbakan Binyamin Netanyahu’nun evine ulaştı ve şimdi daha yüksek bir sesle tutukluların geri verilmesini talep ediyor.

Öte yandan Gazze Sağlık Bakanlığı, bugün öğleden sonra (Cumartesi) Filistinli şehit sayısındaki artışı duyurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 26 bin 257’ye, yaralı sayısının ise 64 bin 797’ye çıktığını duyurdu.

Bu açıklamada İsrail rejim ordusunun Gazze’de son 24 saatte 18 toplu katliam gerçekleştirdiği, bunun sonucunda 174 kişinin şehit olduğu, 310 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Bu açıklamayla aynı zamanda El Cezire kanalı da Gazze’deki muhabirine atıfta bulunarak, İsrail güçlerinin Gazze’de Filistinli bir iletişim şirketinin çalışanlarını internet ağlarını onarmaya çalışırken hedef aldığını ve gerekli düzenlemeleri yaptığını bildirdi.

Gazze Şeridi’nde savaşın başlangıcından bu yana İsrail ordusunun saldırıları sonrasında en az 10 kez bu bölgede internet tamamen kesildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 − five =