Hamas, İsrailli Mahkumları Serbest Bırakma İddialarını Yalanladı

Hamas, İsrailli Mahkumları Serbest Bırakma İddialarını Yalanladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas’ın Beyrut’taki yetkilisi Usema Hemdan, İsrail medyasının Katar’ın İsrailli mahkumları serbest bırakma ve direniş liderlerini Gazze Şeridi’nden geri çekme yönündeki yeni girişimi hakkındaki iddiasını yalanladı.

Bu konuyla ilgili bir soruya yanıt olarak şunları söyledi: “Temelde böyle bir plan yoktur. Halk toprağını terk etmediyse halkı savunan direniş de gidecek mi? Direnişin gitmesi ve topraklarını terk etmesinden bahsetmek bir yanılsamadır, direnişi silahsızlandırma fikri ise naiftir ve bu meselenin gerçeklerinin anlaşılmasını yansıtmamaktadır.”

Daha önce Siyonist rejimin Kanal 13’ü, Katarlı arabulucu tarafından Tel Aviv’e, “Gazze’deki tüm rehinelerin (İsrailli mahkumların) birkaç aşamada serbest bırakılmasını içeren yeni bir teklif sunulduğunu ve bu plana göre büyük çoğunluğunun İsrail’e teslim edileceğini iddia etmişti.

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nden geri çekilecek Hamas liderlerinin de Gazze Şeridi’ni terk etmesi gerekiyor. Elbette hiçbir resmi İsrail ya da Katar partisi bu planı açıklamadı ya da onaylamadı. Ancak bu İsrail medyası, söz konusu girişim planının Savaş Kabinesi ve Siyasi Güvenlik Bakanlar Konseyi tarafından inceleneceğini vurguluyor.

Bu Hamas lideri, İsrail medyasının böyle bir girişimi haber yapmasını öfkeli [Siyonist topluluğu], özellikle de çocuklarının Prime’ın gölgesinde işgalciler tarafından öldürüldüğüne tanık olan mahkumların ailelerini yatıştırmaya yönelik bir aldatma ve yanlış bilgilendirme süreci olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 14 =