Gazze’de Şehit Sayısı 26 Bin Kişiyi Aştı

Gazze’de Şehit Sayısı 26 Bin Kişiyi Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, işgal rejiminin 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda Filistinli şehit sayısının 2 bin 6083 şehit ve 64 bin 487 yaralıya ulaştığını duyurdu.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı’nın raporunun bir başka bölümü de şöyleydi: “İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik suçlarının devam etmesi ve son 24 saatte 19 Filistinli ailenin katledilmesi 183 kişinin ölümü, 377 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı.”

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki konutlara, sağlık merkezlerine ve kamu altyapısına yönelik hava saldırıları üst üste 112’nci gününde devam ederken, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Saftawi bölgesi bu sabahtan bu yana bombardıman altında olduğu bildirildi.

İşgalcilerin Han Yunus’a yönelik saldırılarının artmasının ardından Mescid-i Aksa Şehitleri Tugayları, bugün Gazze Şeridi’nin güneyindeki bu şehrin farklı bölgelerinde İsrail ordusuyla şiddetli çatışmalara girdiğini duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın şu ana kadar bazı Filistinli şehitlerin enkaz altında kaldığı yönündeki raporuna rağmen Gazze Sivil Savunma Teşkilatı, aşırı soğuk ve çadırları sular altında bırakan yağmur nedeniyle Gazze’den yerinden edilen binlerce kişinin hayatının tehlikede olduğu uyarısında bulundu.

Bugün bu Filistinli örgüt, Birleşmiş Milletler ve insani yardım kuruluşlarına Gazze’ye tıbbi yardım ve kurtarma ekipmanı girişini derhal çözüme kavuşturma çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − 9 =