Gazze’de Şehit Sayısı 26 Bin 637’ye Çıktı

Gazze’de Şehit Sayısı 26 Bin 637’ye Çıktı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin bölgeye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısına ilişkin son istatistiklerinde şehit sayısının 26 bin 637’ye yükseldiğini duyurdu.

Habere göre, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kadara, bugün Gazze’deki savaşın 115’inci gününde şehit sayısının 26 bin 637’ye yükseldiğini duyurdu.

Ona göre işgalci ordu Gazze’de 24 saat içinde 14 yeni suç işleyerek 215 kişinin şehit olmasına, 300 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Filistin Kızılayı da El Amal Hastanesi’nin durumunun çok ciddi olduğunu ve oksijen yetersizliği nedeniyle hastanenin cerrahi bölümünün kapatıldığını duyurdu. Filistin Kızılayı’na göre İsrail işgali hastanenin çevresinde bulunan herkesi hedef aldığı bildirildi.

Bu arada Gazze şehrinin farklı akslarında direniş güçleri ile işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, aynı zamanda Han Yunus’ta da Filistinli savaşçılar İsrail ordusunun ilerleyişine şiddetle direniyor.

Hava ve topçu saldırılarının yanı sıra insansız hava araçları ve keskin nişancı birlikleri, özellikle kuzey bölgelerden yüzbinlerce Filistinlinin sığındığı Han Yunus kentinde sivilleri de hedef alıyor.

İsrail yürüyüşleri ve keskin nişancı ekipleri, özellikle Filistinlilerin yeni bir yerinden edilme dalgası yaşadığı Han Yunus şehrinde keskin nişancılık, ayrım gözetmeyen ateş ve bombardımanla sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − eighteen =