Beyaz Saray: İran’la Savaş İstemiyoruz

Beyaz Saray: İran’la Savaş İstemiyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Beyaz Saray Pazartesi öğleden ABD’nin İran’la savaş istemediğini duyurdu.

Habere göre, Beyaz Saray, Pazartesi öğleden sonra Tahran saatine göre ABD’nin İran’la savaş veya bölgede gerilimin tırmanmasını istemediğini duyurdu.

Beyaz Saray’ın ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby, Amerikan hükümetinin Ürdün’deki Amerikan güçlerini hedef alan bir insansız hava aracı olduğuna inandığını söyledi.

Amerikalı askeri yetkililer, Pazar gecesi Ürdün’deki bir Amerikan üssüne düzenlenen gece insansız hava aracı saldırısında bu ülkenin üç askerinin öldüğünü, en az 25 askeri personelin de yaralandığını söyledi. Ürdün’ün kuzeydoğusundaki bir üsse düzenlenen drone saldırısında 3 askerin öldüğünü, 25 personelin de yaralandığını doğruladı.

John Kirby ayrıca Amerika’nın İran’la savaş veya bölgede gerilimin tırmanmasını istemediğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD kuvvetlerine yönelik saldırıyı İran destekli gruplara atfetmeye çalıştı ancak Washington’un hâlâ saldırı hakkında bilgi toplamakta olduğunu itiraf etti.

Amerikalı bir yetkili, Pazar gecesi Ürdün ve Suriye sınırındaki bir Amerikan askeri üssüne düzenlenen drone saldırısına yanıt olarak, bu saldırının mutlaka İran tarafından gerçekleştirilmediğini söyledi.

Kimliğini açıklamak istemeyen Amerikalı yetkili, “İran’ın Amerikan üssüne saldıran milislere verdiği destek, İran’ın saldırı yapacağı anlamına gelmiyor” dedi.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde ABD ordusu da üstü kapalı olarak iki askerinin Somali sularında öldüğünü doğruladı. CENTCOM, Somali açıklarındaki operasyonlar sırasında kaybolan iki denizcinin ölü olarak sınıflandırıldığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 2 =