Gazze’de Şehit Sayısı 25 Bine Çıktı

Gazze’de Şehit Sayısı 25 Bine Çıktı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze savaşının başlangıcından bu yana 24 bin 927 kişinin şehit olduğunu, 62 bin 388 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki savaşın 106’ncı gününde bugün şehit sayısının 24 bin 927 kişiye yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık, şu ana kadar 62 bin 388 kişinin de yaralandığını, işgalci ordunun son 24 saatte sivillere karşı 14 suç işlediğini, 165 kişinin öldüğünü, 280 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü de Cuma günü yayınladığı raporda Gazze’de ölenlerin yaklaşık yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu duyurdu.

El Mayadin kanalı ayrıca İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinden güneyine kadar hava ve topçu saldırılarının devam ettiğini haber vererek, Han Yunus’un doğusundaki Avrupa hastanesi ve bu ilin batısındaki Samin bölgesi topçu saldırısına uğradı.

Gazze Şehri’ndeki El Nusirat kampı hâlâ yoğun saldırılara maruz kalıyor ve son vakada İsrailli savaşçılar çok sayıda konutu bombalayarak çok sayıda kişiyi öldürdü veya yaraladı. Filistin kaynakları ayrıca Gazze’nin kuzeyindeki Cebeliye kampında da yoğun çatışmaların yaşandığını bildiriyor.

Han Yunus’un doğusundaki Bani Soheila, El-Zaneh ve Absan bölgeleri de hava ve topçu saldırılarının hedefi oldu.

Bu arada Gazze’de savaş 106’ncı gününe girerken, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Başkan Yardımcısı Ted Sheiban da Gazze ziyaretinin ardından bu bölgeyi “çocuklar için en tehlikeli yer” olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + thirteen =