Filistinli Yetkili: Almanya İsrail’in Soykırımını Destekliyor

Filistinli Yetkili: Almanya İsrail’in Soykırımını Destekliyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin’in İsviçre’nin Cenevre kentindeki uluslararası kuruluşlardaki temsilcisi, Almanya’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda Siyonist rejime verdiği desteğin tuhaf olduğunu ve Almanya’nın İsrail’in soykırımını desteklediğini söyledi.

Habere göre, Filistin’in İsviçre’nin Cenevre kentindeki uluslararası kuruluşlardaki temsilcisi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Almanya’nın Uluslararası Adalet Divanı önünde İsrail’i destekleme konusundaki tutumunun tuhaf olduğunu ve Almanya’nın soykırımı desteklediğinin görüldüğünü söyledi.

Konuşmasının devamında Amerika’nın tutumuna da değinerek, Amerika’nın tutumunun garip olmadığını, İsrail işgaline uluslararası desteği sağlayanın Washington olduğunu söyledi.

Bu Filistinli yetkili şunları ekledi: “Netanyahu’nun kişisel çıkarlarını gerçekleştirmek için Filistin’i yok etmesinde hiçbir engel yok.”

Amerikalı yetkililerin iki devletli çözüme ilişkin açıklamalarına dikkat çekerek, “Amerikalıların iki devletli çözümü destekleme yönündeki sözleri, işgalcilere sınırsız destek konusunda yaptıklarıyla çelişiyor.” dedi.

Filistin’in İsviçre’nin Cenevre kentindeki uluslararası kuruluşlardaki temsilcisi şunları söyledi: “İsrail’e silah gönderilmesinin durdurulmasını ve Netanyahu kabinesi ile ekonomik ilişkilerin yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki savaşın 106’ncı gününde bugün şehit sayısının 24 bin 927’ye yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık, şu ana kadar 62 bin 388 kişinin de yaralandığını, işgalci ordunun son 24 saatte sivillere karşı 14 suç işlediğini, 165 kişinin öldüğünü, 280 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü de Cuma günü yayınladığı raporda Gazze’de ölenlerin yaklaşık yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 18 =