Gazze Savaşının 111. Günü; Hastaneleri Ateş Altında!

Gazze Savaşının 111. Günü; Hastaneleri Ateş Altında!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze savaşının 111. gününde Han Yunus hastaneleri yoğun hava ve topçu saldırılarına maruz kalırken, direniş güçleri de İsrail ordusunun bu şehrin batı bölgelerindeki ilerleyişini durdurmaya çalışıyor.

Habere göre, bugün Gazze savaşı 111. gününde, sivil, çocuk ve kadın ölümlerinin sürekli arttığı bir dönemde Han Yunus’un körkörüne bombalamaları gerçekleşti.

Birkaç gün öncesinden bu yana İsrail ordusu, hava saldırıları ve Filistinli mültecilerin barınaklarının bombardımanıyla eş zamanlı olarak Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta karada ilerliyor ve şu anda hala hizmette olan hastanelere ulaşmaya çalışmaktadır. Hastane yetkilileri yaptığı açıklamada; ”Bu şehirde çok zor ve akıl almaz şartlarda hizmet veriyoruz ve onbinlerce yaralı var” dedi.

El-Arabi El-Jadeed haber kanalının erdiği malumata göre, Filistin direniş güçleri ile işgalci ordu arasında şehrin en büyük hastanelerinden biri olan Naser hastanesi ve El Amal hastanesi dahil diğer hastaneler çevresinde kara çatışmaları sürüyor. Bu hastanesi hava bombardımanı altında hizmet vermeye çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 3 =