Gazze Kurbanlarına İlişkin Son İstatistikler Yayımlandı

Gazze Kurbanlarına İlişkin Son İstatistikler Yayımlandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, bugün İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde son 24 saatte işlediği suçlarda 94 Filistinlinin şehit olduğunu ve yaralandığını duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan savaşın 262. gününde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Son 24 saatte Gazze Şeridi’ndeki hastane ve tıp merkezlerinde 28 şehit ve 66 yaralı olduğunu bildirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların başlamasından bu yana 37 bin 626 Filistinli şehit oldu, 86 bin 98 Filistinli ise yaralandı.

Bakanlık ayrıca, devam eden saldırılar nedeniyle çok sayıda şehidin cenazelerinin hâlâ enkaz altında kaldığını, yardım kuruluşlarının bu cenazeleri bulup sağlık merkezlerine ulaştıramadığını duyurdu.

Bu bağlamda Siyonist ordu radyosu, savaşın başlangıcından bu yana işgalcilerin Gazze Şeridi’ne 50.000 bomba attığını itiraf etti. Siyonist İsrail ordu radyosu da bu bombaların yüzde beşinin patlamadığını duyurdu.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısının üzerinden 262 gün geçmesine rağmen hiçbir sonuç ve başarı elde edilememişken, bu rejim her geçen gün daha fazla iç ve dış krize batıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × one =