Ensarullah Lideri: 200’den Fazla İHA ve 50’den Fazla Balistik ve Seyir Füzesiyle Düşmana Saldırdık

Ensarullah Lideri: 200’den Fazla İHA ve 50’den Fazla Balistik ve Seyir Füzesiyle Düşmana Saldırdık

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah lideri, Amerika’nın İsrail rejimine verdiği desteğe değinerek, Yemen ordusunun Filistin halkına destek amacıyla 200’den fazla insansız hava aracı ve 50 balistik ve seyir füzesiyle düşmana saldırdığını söyledi.

Habere göre, Yemen’deki Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdülmelik Bedr el-Din el-Husi bu akşam Filistin’deki olaylarla ilgili bir konuşma yaptı.

Ensarullah lideri konuşmasında şunları söyledi: “Şu ana kadarki operasyonlarımızın sonucu, 200’den fazla insansız hava aracı ve 50’den fazla balistik ve seyir füzesiyle düşmana saldırmak oldu. Gıda ve ilaç tüm Gazze halkına ulaşıncaya ve Siyonist suçlar durdurulana kadar operasyonlarımız devam edecektir.

Vicdanımız, inancımız ve Filistin halkıyla olan bağımız, sessizce oturup izlememize izin vermiyor. Amerika’nın Siyonist suçları destekleme ve adil insani denklemleri reddetme konusundaki ısrarı, konumumuzu etkilemeyecek ve geri adım atmamıza neden olmayacaktır.”

Aynı zamanda şunları söyledi: “Amerika, Yemen’e yönelik saldırganlığını ve İsrail’i korumaya yönelik eylemlerini gemiciliğin korunması gibi göstermeye çalışıyor. Washington, aldatmacalarıyla başkalarını da Siyonist suçların korunmasına dahil etmek istiyor. Kızıldeniz’deki faaliyetlerimize başladığımızdan bu yana Kızıldeniz’den 4.874 ticari gemi geçti ve bu oldukça yüksek bir rakamdır. Amerika’nın ülkemize yönelik saldırganlığı hiçbir BM’ye ya da Güvenlik Konseyi’ne havale edilmiyor. Kızıldeniz bölgesi ülkelerinin navigasyonu için tehlike oluşturan ve egemenlik haklarını ihlal eden ABD ve Birleşik Krallık’ın eylemleridir.”

Ensarullah lideri şunları söyledi: “Biz sadece İsrail gemilerini hedef alıyoruz, böylece Filistin halkına yiyecek ulaşıyor. Amacımız Filistin halkına gıda ve ilaç ulaştırılması için baskı uygulamak ve Siyonist suçları önlemektir. Amerika ile İngiltere arasındaki gerilim ne kadar artarsa ​​artsın ters sonuçlar doğuracak, kararlarımızı ve pozisyonlarımızı etkilemeyecektir. Allah adına cihadın bir parçası olduğunu düşündüğümüz kutsal bir eylemi gerçekleştiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × two =