Filistinli Şehitlerin Sayısı 26 Bine Ulaştı

Filistinli Şehitlerin Sayısı 26 Bine Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun saldırıları sonrasında şehit olan Filistinlilerin sayısının 26 bin kişiye ulaştığını, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus bölgesindeki hastanelerin İsrail ordusunun kuşatma altında olduğunu duyurdu.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı, bu akşam yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun saldırıları sonrasında Filistinli şehit sayısında artış yaşandığını duyurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 25 bin 900’e, yaralı sayısının ise 64 bin 110’a ulaştığını duyurdu.

Bu açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’nin güneyindeki Han Yunus bölgesindeki hastaneleri kuşattığı ve Filistinlilerin toplu katliamıyla aynı anda sağlık personelinin yardım yapmasına izin vermediği belirtiliyor.

Açıklamaya göre, Han Yunus’taki Nasser Tıp Kompleksi ve El-Amal Hastanesindeki sağlık personeli zor durumda ve yiyecek alamadıkları için hayatları tehlikede altında oldukları bildirildi.

Aynı zamanda Gazze Sağlık Bakanlığı, sokaklarda ve enkaz altında halen çok sayıda Filistinli şehidin bulunduğunu, savaş durumu nedeniyle kurtarma güçlerinin bu kişileri taşıyamadığını belirtti.

Açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 21 toplu katliam gerçekleştirdiği, bunun sonucunda 200 Filistinlinin şehit olduğu, 370 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’ne gelen yardımların halen sınırlı ve hastanelerin temel ihtiyaçlarıyla orantısız olduğunu, dolayısıyla bu yardımların yüzde 70’inin kullanılamadığına dikkat çekti.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik yıkıcı saldırıları, başta Gazze’nin sağlık altyapısı olmak üzere bölgedeki birçok altyapının yok olmasına yol açtı.

Bu saldırılarda evleri yıkılan Gazze halkının büyük bir kısmı yerlerinden edilmiş, hastanelerde, okullarda ve çadırlarda yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × five =