DSÖ: İsrail’in Asılsız İddiaları Çok Tehlikeli!

DSÖ: İsrail’in Asılsız İddiaları Çok Tehlikeli!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünya Sağlık Örgütü, Siyonist rejimin bu uluslararası örgüt hakkındaki asılsız iddialarının tehlikeli olduğunu ve örgüt çalışanlarının hayatlarını tehlikeye atabileceğini söyledi.

Habere göre, Dünya Sağlık Örgütü, Siyonist rejimin Gazze savaşı sırasında Hamas’la gizli anlaşma yaptığı yönünde bu uluslararası örgüte yönelik suçlamalarını reddetti.

Bu uluslararası örgütün başkanı Tedros Adhanom, X sosyal ağındaki bir mesajında, “Bu tür asılsız iddialar zararlıdır ve savunmasız insanlara hizmet etmek için hayatlarını riske atan çalışanlarımızı tehdit edebilir.” dedi.

Adhanom şunları ekledi: “Bu örgüt, Birleşmiş Milletler’e bağlı bir kurum olarak tarafsızdır ve herkesin sağlığı ve refahı için çalışmaktadır.” dedi.

Adhanom’un bu sözleri, Siyonist rejimin Cenevre’deki uluslararası kuruluşlardaki temsilcisi “Ilon Shahar”ın son açıklamalarına yanıt olarak geliyor.

Perşembe günü Dünya Sağlık Örgütü Yürütme Konseyi toplantısında konuşan Shahar, Hamas hareketinin Gazze Şeridi’ndeki tüm sivil bölgeleri bilinçli olarak askeri alanlara çevirdiğini ve Dünya Sağlık Örgütü’nün bu denilemez bu konuyu görmezden geldiğini söyledi.

Tedros Adhanom Perşembe günkü toplantıda Gazze’deki durumu tartışırken gözyaşlarının eşiğindeydi. Gazze Sağlık Bakanlığı bu öğleden sonra Filistinli şehit sayısındaki artışı duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 26 bin 257’ye, yaralı sayısının ise 64 bin 797’ye çıktığını duyurdu.

Bu açıklamada İsrail rejim ordusunun Gazze’de son 24 saatte 18 toplu katliam gerçekleştirdiği, bunun sonucunda 174 kişinin şehit olduğu, 310 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Bu açıklamayla aynı zamanda El Cezire kanalı da Gazze’deki muhabirine atıfta bulunarak, İsrail güçlerinin Gazze’de Filistinli bir iletişim şirketinin çalışanlarını internet ağlarını onarmaya çalışırken hedef aldığını ve gerekli düzenlemeleri yaptığını bildirdi.

Gazze Şeridi’nde savaşın başlangıcından bu yana İsrail ordusunun saldırıları sonrasında en az 10 kez bu bölgede internet tamamen kesildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 1 =