Doha, İran İle Amerika arasındaki arabuluculuğun sürdürülmesine iyimser

Doha, İran İle Amerika arasındaki arabuluculuğun sürdürülmesine iyimser

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Doha’nın İran ile ABD arasındaki tutuklu değişimi anlaşmasında arabuluculuğunun küresel olarak kabul edilmesine atıfta bulunarak, “Bu anlaşmanın Tahran ile Washington arasında daha fazla arabuluculuğa yol açacağı konusunda uluslararası düzeyde iyimserlik bulunduğunu” vurguladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid El Ensari yaptığı açıklamada; Doha’nın, Katar’ın Tahran ile Washington arasında bir mahkum değişim anlaşması oluşturma başarısının, özellikle de BM Genel Kurulu toplantılarının başlangıcında gerçekleşmesinden bu yana, uluslararası alanda yaygın bir şekilde kabul edildiğine tanık olduğunu söyledi.
El-Ensari de “Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani’nin İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile New York’ta yaptığı görüşmede Doha’nın bu konudaki rolü övgüyle karşılandı ve İran dışişleri Bakanı, rolünden dolayı Katar’ı övdü ve teşekkür etti.” açıklamada bulundu.
El-Raye gazetesinin haberine göre Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Amerikalı yetkililerin iki taraflı görüşmelerde Katar’ın bu konudaki rolünü övdüğünü de sözlerine ekledi.
Ayrıca Katar’ın gelecekte Tahran ile Washington arasında İran’ın nükleer programı ve 5+1 kompleksi de dahil olmak üzere daha fazla anlaşmaya varmak için bu diplomatik sürece bağlı kalma konusunda ısrar ettiğini vurguladı./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − 3 =