İran’ın Beşinci Nesil Sanayi Üretimlerinde İkinci Sırada Yer Alması; Seçilen Bilimsel Haberler

İran’ın Beşinci Nesil Sanayi Üretimlerinde İkinci Sırada Yer Alması; Seçilen Bilimsel Haberler

İranlı bir bilgi tabanlı şirketin araştırmacıları, uluslararası örneklerle eşdeğer kalitede, servikal omurga implantları, lomber omurga implantları ve çocuklar için özel omurga implantları içeren çeşitli bir omurga implantı yelpazesi tasarlayıp üretmeyi başardılar.

“Bilgi Tabanlı Ekonomi” İran ve Venezuela Arasındaki Ortak İşbirliği Alanı

İran Uluslararası Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Geliştirme Kurumu Başkan Yardımcısı, İran ve Venezuela arasında Ekonomik İşbirliği Ortak Komitesinin onuncu toplantısının sona erdiğini belirterek, iki ülke arasındaki en önemli işbirliği alanının bilim ve teknoloji olduğunu ve bilgi tabanlı şirketlerin bu toplantıda merkezi bir rol oynadığını söyledi.

Ayrıca, İran ve Venezuela’nın yetkililerinin katılımıyla yaklaşan İran-Venezuela İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin açılışını duyurdu.

Allameh Tabatabai Üniversitesi’nin Sekiz Bilimsel Dergisi, İslam Dünyasının Yeni Seçkin Dergi Listesinde (Q1)

İslam Dünyası Bilim ve Teknoloji İzleme ve Atıf Kurumu (ISC) tarafından yayınlanan son rapora göre, Allameh Tabatabai Üniversitesi’nin sekiz bilimsel dergisi, gerekli etki faktörünü elde ederek Q1 sıralamasına girdi. Diğer 10 dergi ise Q2 sıralamasına yerleşti. Bilimsel dergilerin etki faktörü, her yıl önceki yılların makalelerine yapılan atıflara göre ISC tarafından hesaplanıp açıklanır.

Tahran Üniversitesi Araştırmacılarının Sigara Filtrelerinden Kompozit Üretmek İçin Yeni Yöntemi

İranlı araştırmacılar, Tahran Üniversitesi’nde, kullanılmış sigara filtrelerinden, ambalaj sanayisinde kullanılan, hem mekanik hem de termal olarak çok dayanıklı bir selülozik-epoksi nanoyapı kompoziti üretmeyi başardılar. Bu araştırmanın bulguları, yakın zamanda International Journal of Biological Macromolecules dergisinde yayımlandı.

İran’ın Beşinci Nesil Sanayi Üretimlerinde İkinci Sıra

ISC Teknoloji ve İnovasyon Başkan Yardımcısı Ali Nayebi, Türkiye, İran ve Malezya’nın sırasıyla 1.817, 1.625 ve 1.611 bilimsel üretimle beşinci nesil sanayi teknolojileri alanında en fazla üretim yapan ülkeler olduğunu belirtti. İran, dört boyutlu baskı teknolojilerindeki ileri düzey teknolojilerle de, dünya genelinde 11. sırada yer alarak İslam dünyası ülkeleri arasında birinci oldu.

Nayebi’nin açıklamasına göre, beşinci nesil sanayi ya da endüstri devrimi, dördüncü nesil sanayi kavramından türemekte olup, 21. yüzyılın ilk on yılı içindeki ülkelerin ilerlemesini ve gelecekteki sürdürülebilir etkilerini incelemektedir. Bu nesil sanayi yalnızca ekonomik ihtiyaçları değil, çevresel ihtiyaçları da göz önünde bulundurmakta ve yeşil üretimi bir öncelik olarak vurgulamaktadır.

İran’ın Omurga İmplantı İhtiyacını Karşılamak İçin Bir İranlı Bilgi Tabanlı Şirketin Çabaları

Bir İranlı bilgi tabanlı şirketin araştırmacıları ve genç beyinleri, uluslararası örneklerle eşdeğer kalitede, servikal omurga implantları, lomber omurga implantları ve çocuklar için özel omurga implantlarından oluşan yenilikçi bir implant yelpazesi tasarlayıp üretmeyi başardılar. İmplantlar, tıbbi cihazlar arasında en çok kullanılan ve pahalı ürünlerden biridir ve farklı uygulama alanları vardır.

İran’da Sekizinci Uluslararası Beyin Haritalama Yenilikleri Sempozyumu Düzenlenecek

İran Sekizinci Uluslararası Beyin Haritalama Yenilikleri Sempozyumu, en son araştırma ve teknolojik bulguları tanıtmak, ulusal ve uluslararası işbirliklerini teşvik etmek amacıyla, 22 Aralık (12 Aralık) tarihinde İran Tıp Bilimleri Üniversitesi (Tahran) tarafından düzenlenecektir. Bu sempozyumun çeşitli bölümleri, deneyim paylaşımı oturumları, uzman panelleri, seçilen makalelerin sunumu ve ödül törenlerini içerecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − three =