CNN: Amerika İsrail’e 3 Bin JDAMS Füzesi Gönderdi

CNN: Amerika İsrail’e 3 Bin JDAMS Füzesi Gönderdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; CNN haber kanalı adını açıklamadığı ABD’li kayanağa istinat ettiği haberinde ABD’nin 7 Ekim’den bu yana Siyonistlere 3.000 JDAMS füzesi gönderdiğini bildirdi.

Habere göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Washington’un çok sayıda sivil kaybının farkında olduğunu duyurdu. Kaynak CNN’e, ABD’nin 7 Ekim’den bu yana İsrail’e yaklaşık 3 bin JDAMS füzesi gönderdiğini söyledi.

Pentagon birkaç gün önce hükümetin acil durum yetkilerini kullanarak ve Kongre’den izin almadan Siyonist rejime en az 14.000 tank mermisi gönderdiğini açıklamıştı.

BM’nin yeni değerlendirmeleri, Gazze’de çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana çoğunluğu Filistinlilerin yaşadığı yaklaşık 400.000 binanın hasar gördüğünü ve büyük onarımlara ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Middle East Monitor raporuna göre, yapılan araştırmalara göre, Gazze’de çatışma öncesi kullanılabilir olan yapıların yaklaşık yüzde 18’i Siyonist rejimin yoğun saldırıları nedeniyle yıkılmış durumda ve bölgede yaşayanlar da yok oluyor. bu binalar da herhangi bir barınak olmadan yerlerinden edilmiştir.

Tahminlere göre, Siyonist rejimin yerleşim alanlarına yönelik kara saldırıları ve sık sık hava bombardımanlarının etkisiyle Gazze nüfusunun yüzde 85’ine denk gelen yaklaşık 1,9 milyon insan evlerini terk ederek güvenli barınma arayışına girdiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 4 =