Çin: İsrail, Gazze Halkına Yönelik Toplu Cezalandırmayı Durdurmalı

Çin: İsrail, Gazze Halkına Yönelik Toplu Cezalandırmayı Durdurmalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’deki savaşın durdurulmasını vurgulayan Çin Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejime Gazze halkına yönelik toplu cezalandırmaya son verilmesi çağrısında bulundu.

Habere göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Gazze’de yer alan tüm taraflara çatışmaları durdurma çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gazze’ye müdahale eden tarafları BM Güvenlik Konseyi kararlarını ciddi şekilde uygulamaya çağırıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Düşmanlıkların kapsamlı ve derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz ve İsrail’i Gazze sakinlerine yönelik toplu cezalandırmayı durdurmaya çağırıyoruz.”

Bu arada BM Mülteci Örgütü Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nin yaşanmaz bir yer haline geldiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı sözcüsü Adnan Abu Hassane, “Gazze dünyadaki en kötü yer ve yaşanmaz bir yer haline geliyor” dedi.

Bölgede 1,9 milyon yerinden edilmiş insan var ve bunların yaklaşık 1,4 milyonu Birleşmiş Milletler yönetimindeki 155 okul ve sığınma evinde yaşıyor.

Ayrıca Hamas hükümetinin Gazze’deki enformasyon ofisi, savaşın doksan beş günü boyunca Siyonist rejimin 1.944 cinayet işlediğini, 30.210 kişinin şehit ve kayıp olduğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × one =