Gazze’de İnsanların Çoğu 24 Saat Yiyeceksiz Kalıyorlar!

Gazze’de İnsanların Çoğu 24 Saat Yiyeceksiz Kalıyorlar!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM raportörleri yaptığı açıklamada, Gazze’nin bazı bölgelerinde 10 aileden 9’unun günün 24 saati yiyeceksiz kaldığını ve Gazze’deki evlerin yüzde 56’sının yıkıldığını veya hasar gördüğünü duyurdu.

Habere göre, BM yetkilileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yol açtığı hasarlar nedeniyle yaşanan açlık ve barınma sıkıntısının bu bölgedeki soykırımı yoğunlaştırdığını itiraf etti.

BM insan hakları özel raportörü Francesca Albanese, Gazze halkının yüzde 45’inin aşırı açlık yaşadığını söyledi. Albanese, “Bazı bölgelerde 10 aileden 9’u 24 saat boyunca yiyeceksiz kalıyor.” dedi.

Bir diğer BM özel raportörü Balakrishnan Rajagopal da Gazze’deki evlerin yüzde 56’sının yıkıldığını veya hasar gördüğünü söyledi. Rajagopal, “Kuzey Gazze ciddi şekilde hasar gördü; yüzde 82’ye varan kısmı yok edildi veya hasar gördü.” dedi.

Birleşmiş Milletler’e göre Gazze sakinlerinin yaklaşık yüzde 85’i yerinden edilmiş durumda ve yüzbinlerce insan barınaksız yaşıyor. BM Mülteci Örgütü de İsrail rejiminin saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nin “yaşanmaz bir yer” haline geldiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 4 =