BM: Sadece Bir Günde 150 Bin Filistinli Yerinden Edildi!

BM: Sadece Bir Günde 150 Bin Filistinli Yerinden Edildi!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM sözcüsü, Siyonist ordusunun saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde sadece bir gün içinde 150 bin Filistinlinin yerinden edildiğini ve evsiz kaldığını duyurdu.

Habere göre, Filistin Bilgi Merkezi’nin raporuna göre Stephan Dujarric, düzenlediği basın toplantısında, Siyonist rejim ordusunun Filistinlilere verdiği tahliye emirlerinin hayatlarını altüst ettiğini söyledi.

Dujarric şunları söyledi: “Siyonist rejim ordusunun Han Yunus’taki askeri operasyonun başlamasına dakikalar kala uyarı göndererek Filistinlilere tahliye emri vermesi, bu insanların hayatını tehlikeye atıyor.
Sadece Pazartesi günü 150.000 kişinin Han Yunis’i terk etmek zorunda kaldığını belirtti”

Han Yunus’ta yaşayan Filistinlilerin yanlarına hiçbir şey almadan şehri terk etmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Stephan Dujarric, bu mültecilerin gittikleri bölgelerde herhangi bir altyapının bulunmadığını ifade etti.

İki gün önce Siyonist ordu, Han Yunus’un doğu bölgelerinde yeni bir askeri operasyon başlattığını duyurmuş ve Filistinlilerden derhal bölgeyi terk ederek bu şehrin batısındaki El Mawasi bölgesine gitmelerini istemişti.

İşgal ordusunun Han Yunus’un doğu bölgelerine yönelik saldırılarının ilk gününde 400’den fazla Filistinli şehit oldu ve yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − three =