BM: Gazze’de 150 Bin’den Fazla Hamile Kadın Ciddi Sağlık Sorunlarıyla Karşı Karşıya

BM: Gazze’de 150 Bin’den Fazla Hamile Kadın Ciddi Sağlık Sorunlarıyla Karşı Karşıya

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Gazze’de 150.000’den fazla hamile kadın, özellikle İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde devam eden saldırganlığı nedeniyle Refah’tan gelen mültecilerin tersine yer değiştirmesi nedeniyle, ciddi sağlık koşulları ve risklerle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Habere göre, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Pazartesi günü Kanal X’te yaptığı paylaşımda şu vurguyu yaptı: “Dünyada hiçbir çocuk bu şekilde acı çekmemeli, artık ateşkese ihtiyacımız var.” paylaşımınıyaptı.

Örgüt, Filistinlilerin Refah’tan suyu ve altyapısı olmayan Hanyunus’a yeniden göç etmesiyle birlikte çaresizliğin yeni bir boyutun dünyanın gözü önünde ortaya çıkacağına inanıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) daha önce hamile veya emziren kadınların yüzde 95’inin ciddi gıda kıtlığıyla karşı karşıya olduğunu vurgulamıştı.

Gazze Şeridi’ndeki bazı tıbbi kaynaklar bugün Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin 7 Ekim’den bu yana bu şeride gerçekleştirdiği saldırılar sonucu ölenlerin sayısının 35.091 şehit ve 78.827’den fazla yaralıya ulaştığını duyurdu.

Bu rakam nihai rakam değil, çünkü binlerce kurban hâlâ enkaz altında olduğu bildirildi. Ayrıca, Yollardaki molozların ambulanslara ve sivil savunma ekiplerin olay yerlerine ulaşması mümkün kılmadığı da açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 20 =