Barak: İsrail, Hamas’ı Mağlup Edemedi

Barak: İsrail, Hamas’ı Mağlup Edemedi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail eski Başbakanı Ehud Barak, yaptığı konuşmada Hamas’ın yenilgiye uğramadığını kabul ederken, Netanyahu’nun kabinesinden 2 üyenin de bu kabineden ayrılmayı düşündüğünü yazdı.

Habere göre, İsrail eski Başbakanı Ehud Barak, Haaretz gazetesine verdiği röportajda; Hamas’ın Gazze’de yenilgiye uğramadığını kabul ederken, işgal altındaki Filistin’de erken seçim çağrısında bulundu.

Gazete şunları yazdı: “Savaşın üzerinden 15 hafta geçti. Sahada ilham verici bir cesaret ve fedakarlık gösterisine tanık oluyoruz. Ancak İsrail’de umutsuzluğa, İsrail ordusunun başarılarına rağmen Hamas’ın yenilmediği ve ayrıca rehineleri geri getirme şansının azaldığı hissine tanık oluyoruz.” dedi.

Gazze savaşıyla ilgili dört varsayıma dikkat çekti: “1- İsrail, Hamas’ın Gazze’yi yönetme yeteneğini yok etmeli ve İsrail’i tehdit etmemelidir. 2- İsrail’in Gazze’de kalıcı olarak kalmasında bir çıkarı yok. 3- Gazze halkının gitmemesi. ve 4- Hamas’ın kabiliyetlerini yok ettikten sonra Gazze Şeridi’nin kalıcı yönetimi için sorumlu bir kurumun belirlenmesinin gerekli olduğu.”

Barak, Amerika’nın İsrail’e verdiği desteği bu rejimin güvenliğinin temel taşı olarak tanımladı ve şunları söyledi: “Amerika, Hizbullah’ı ve İran’ı dizginliyor, bize silah sağlıyor, Güvenlik Konseyi kararlarını veto ediyor ve Lahey Mahkemesi’nde bizim destekçimizdir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 6 =