Bağdat’ta Haşdi Şabi karargâhına saldırı düzenlendi

Bağdat’ta Haşdi Şabi karargâhına saldırı düzenlendi

Bugün öğle saatlerinde Haşdi Şabi’nin Bağdat’taki karargahlarından biri hedef alındı, saldırıda çok sayıda şehit ve yaralanma yaşandı.

Irak kaynakları, bugün (Perşembe) öğle saatlerinde Bağdat’ın doğusunda şiddetli bir patlama duyulduğunu bildirirken, ardından medyada Bağdat’ın “Filistin” caddesindeki Haşdi Şabi karargahının hedef alındığı duyuruldu.
Bu karargah Haşdi Şabi’nin 12. Tugayı’na (Nuceba Hareketi) aittir ve Irak İçişleri Bakanlığı kompleksi içinde yer almaktadır. Bu saldırının niteliği ve şekli henüz bilinmiyor ancak bazı kaynaklar, bir İHA’nın Haşdi Şabi karargâhını hedef aldığını yazdı.
Iraklı bir polis kaynağı da Reuters haber ajansına, patlamada iki kişinin öldüğünü, beş kişinin de yaralandığını söyledi. Haşdi Şabi’den bir kaynak da El Cezire’ye yaptığı açıklamada bu saldırıdan büyük ihtimalle Amerika’nın sorumlu olduğunu söyledi.
Nuceba  hareketi de bu saldırıda Bağdat’taki Haşdi Şabi operasyonlarının komutan yardımcısı ve bu grubun 12. Tugayının komutanı “El Hac Ebu Takvi”nin şehit olduğunu duyurdu./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 1 =