ABD ve İngitere Yemen’de 12’den Fazla Yeri Vurdu

ABD ve İngitere Yemen’de 12’den Fazla Yeri Vurdu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yerel Yemen haber kaynakları, Yemen’in birçok şehrinde patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Habere göre, ABD ve İngiltere Cuma sabahı erken saatlerde Yemen’de 12’den fazla noktaya saldırı yaptığını duyurdu. Ensarullah’ın üst düzey yetkililerinden biri, El Cezire’ye verdiği röportajda düzenlenen saldırının ilk anlarında Sana, Hodeidah, Saada ve Dhamar şehirlerinde patlamaların rapor edildiğini söyledi.

Amerikalı bir yetkili, Reuters’e verdiği röportajda, ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki saldırılarının uçak, gemi ve denizaltılarla gerçekleştirildiğini iddia etti.

Bu saldırıların ardından Amerikalı bir yetkili El Cezire’ye verdiği röportajda, Yemen’e yönelik hava saldırılarının sona erdiğini söyledi. Buna rağmen, “Tehditlerin devam etmesi halinde yanıt verme hakkımızı saklı tutuyoruz” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık ile işbirliği içinde ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda’nın desteğiyle Yemen’deki birçok hedefe başarılı saldırılar gerçekleştirdik.” dedi.

ABD Başkanı, saldırıların Ensarullah’ın seyrüsefer özgürlüğünü tehdit etmek için kullandığı pozisyonlara yönelik olduğunu iddia etti.

Biden’ın ardından İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da bir açıklama yaptı. “Kraliyet Hava Kuvvetleri, Yemen’de Husilerin kullandığı askeri tesislere yönelik hedefli saldırılar gerçekleştirdi. Operasyonlarımız kendimizi savunmak için gerekli, sınırlı ve orantılı saldırılardı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × two =